BURADA REKLAMINIZ OLA
BİLƏR

Bu qidaları yenidən isitmək təhlükəlidir!

Bəzi qidaları bişirdikdən sonra yenidən isitmək sağlamlıq üçün risk yarada bilər.


Pravda.az bildirir ki, qidanın tərkibindəki bəzi maddələr istiliklə kimyəvi dəyişikliklərə uğrayaraq zərərli vəziyyətə gələ bilər.


İsidilməsi məsləhət görülməyən qidalar


İspanaq və digər yarpaqlı tərəvəzlər


Bu tərəvəzlərdə nitrat maddəsi var. Yenidən isitdikdə nitrat “nitrit”ə çevrilir və bu da sağlamlıq üçün zərərli təsir göstərə bilər.


Göbələk


Göbələyin zülal quruluşu isitmə zamanı pozulur. Üstəlik düzgün saxlanmadıqda bakteriya və toksin əmələ gələ bilər.


Kartof


Otaq temperaturunda uzun müddət qalan bişmiş kartofda bakteriyalar çoxala bilər. Təkrar isitmə isə onları tam məhv etmir.


Düyü


Bişdikdən sonra isti yerdə saxlanılan düyü, bakteriya sporlarının çoxalması üçün əlverişli mühit yaradır. Bu da qida zəhərlənməsi riskini artırır.


Toyuq və toyuq yeməkləri


Toyuqda zülal strukturu yüksək temperaturda dəyişə bilər. Mikrodalğalı sobada bərabər isinmədiyi üçün bakteriya riski yaranır.


Mütəxəssislər qidaları bişirdikdən sonra otaq temperaturunda uzun müddət saxlamamağı və yalnız bir dəfə isitməyi tövsiyə edirlər.


Əminə Bayramova 

Tarix: 14 Oktyabr 2025, 11:44   
Xəbər lenti
Çox oxunanlar

Ən son xəbərləri səhifəmizdən də izləyin